LYYTIN 100 KAUNAA ON TOINEN SINGLE TULEVALTA ALBUMILTA

Kaksi albumia julkaissut Lyyti on lyhyessä ajassa hurmannut niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan. Tänään julkaistaan tulevan albumin toinen single 100 kaunaa.

Kappale on artistin tyylille uskollinen taidonnäyte: elokuvallinen ja melodinen pyörremyrsky täynnä nokkelia lyyrisiä oivalluksia.

100 kaunaa on laulu jossa kysytään kesän kipeät kysymykset: osaatko uida, kun jalat ei enää pohjaa koskekaan? Se on uusi vedenpaisumusmyytti & kyyneleinen kesähitti. Hengitys sisään, nenästä kiinni ja pää edellä äkkisyvään!“, Lyyti kommentoi uutta singleä.

Joensuulaislähtöisen laulaja-lauluntekijän musiikkia on kuvailtu runoelmapopiksi, joka tuntuu sukupolvikokemukselta. Lyytillä on ainutlaatuinen kyky sanoittaa nykymaailmaa pysäyttävän kauniisti. Kappaleissa yhdistyy moderni pop-musiikki, ajaton laulelma ja runonomaiset tekstit.

Lyytin debyyttisingle Olen matkalla kaatamaan patsaita ilmestyi 2019 ja esikoisalbumi Meitä ei ole kutsuttu julkaistiin 2020. Toinen levy Toiveet ja helyt näki päivänvalon 2021 ja oli ehdolla saman vuoden Emma Gaalassa Vuoden kriitikoiden valinta -kategoriassa. Tämän lisäksi Lyyti kruunattiin Vuoden Artistiksi vuoden 2022 Indie Awardseissa. Yhteistyö Johanna Kustannuksen kanssa avattiin helmikuussa 2023 tulevan albumin ensimmäisellä singlellä Katastrofin laajuus. 

Parhaillaan artisti valmistelee tulevaa albumiaan yhtyeensä ja Väinö Karjalaisen kanssa. Karjalainen on vaikuttanut tuottajana, muusikkona ja äänittäjänä aikaisemmin muun muassa Arpan, J. Karjalaisen ja Ursus Factoryn tuotannoissa. Kolmannen albumin levyjulkkareita juhlitaan 21.9. Tavastialla.

Lyyti somessa:
Instagram / TikTokFacebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Meri Timgren
meri.timgren@umusic.com
+358 50 5455770

Keikkamyynti:
Henri Tuunanen / Alt Agency
henri@altagency.fi
+ 358 50 4937465

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään…

HENE JÄÄSALO JULKAISI TOISEN SINGLENSÄ

Universal Musicille levyttävä Hene Jääsalo on julkaissut tänään toisen soolosinglensä Päiväuni. Biisi kertoo uupumuksen maustamasta arjesta ja on artistin itsensä…

NELINKERTAISTA PLATINAA ALBUMILLAAN STRIIMANNUT KUUMAA ON JULKAISSUT UUDEN SINGLEN

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta. Solisti Johannes Brotherus…