HAAMU KIITTÄÄ ÄITEJÄ UUDELLA ALBUMILLAAN

Haamu julkaisee huomenna uuden Perhe-albuminsa – mukana lukuisia mielenkiintoisia artistivieraita


 
Pitkän linjan räppärinä ja tuottajana ansioitunut artisti Haamu julkaisee huomenna 12.5. viidennen studioalbuminsa Perhe. 11 kappaletta sisältävältä levyltä on ennakkoon julkaistu singlet Kiitollinen ft. IKE,Idästä itään ft. Tomi Kurvinen, Kuvittele ft. Elastinen & Aina,Susi ja viimeisimpänä saatu Elementis ft. Kalle Kinos. Edellä mainittujen artistien lisäksi albumilla vierailevat muun muassa Kasmir, Stepa ja Matti8. Perhe-albumi on Haamulle hänen uransa henkilökohtaisin ja merkityksellisin kokonaisuus. Hän avaa levyn taustoja seuraavasti:

”Eristyksissä vietetty korona-aika sai ajattelemaan, mikä omassa elämässä todella on merkityksellistä. Tajusin, että en ole kaiken itse luomani kiireen keskellä osannut antaa tarpeeksi aikaa, arvoa ja rakkautta läheisilleni. Koen, että en ole ollut tarpeeksi läsnä. Perhe-albumin konsepti alkoi muotoutumaan näiden ajatusten ja esikoislapseni syntymän pohjalta. Lapsen myötä kaikki ympäröivä näyttäytyi uudessa valossa. Enemmän iloa, mutta myös pelkoa. Levyllä halusin osoittaa suurta kiitollisuutta ja kunnioitusta ihmisille, jotka ovat kulkeneet mukanani kaikki nämä vuodet.”

Albumin fokuskappaleella Äiti vierailee lukuisissa levyarvosteluissa ylistetyn turkulaisen soul-yhtye Punomon laulaja Johanna Rauma. Mukana ovat myös saksofonisti Ukko Heinonen ja trumpetisti Joona Kilponen. Haamu kertoo kappaleesta seuraavasti:

”Oon halunnut kirjoittaa äidille biisin niin kauan kun oon tehnyt musaa, mutta se on aina tuntunut niin isolta ja henkilökohtaiselta aiheelta, että kynnys on ollut korkea. Nyt oman lapseni syntymän myötä koen oppineeni ymmärtämään vanhemmuutta paremmin, ja että aika on vihdoin kypsä tämän todella tärkeän biisin tekemiseen. Mun äiti on Ukrainasta kotoisin ja muutimme perheemme kanssa Suomeen 90-luvun alussa Neuvostoliiton hajottua. Myöhemmin vanhempani erosivat ja äitini kasvatti minut ja pikkuveljeni yksin. Se ei ollut helppoa pienituloiselle maahanmuuttajataustaiselle naiselle laman ja rasismin runtelemassa Joensuussa. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa joka neljäs lapsiperhe on yksinhuoltajaperhe ja näistä ylivoimaisesti suurin osa on äiti-lapsi-perheitä. Siispä uskon, että aika moni pystyy samaistumaan biisin tarinaan ja sanomaan. Kiitos äideille!”

Aiemmin muun muassa Monsp Recordsille levyttänyt Haamu tunnetaan myös tuottajanimellä Misha. Hänen musiikkiaan on kehuttu laajalti kansainvälisesti ja nostettu muun muassa BBC Radio 1Xtran, Kanadan CBC:n ja Soulection Radion toimesta. Mishan kappaleita on kuultu myös HBO Maxin South Side -sarjan kahdella tuotantokaudella. Spotifyssa Mishan musiikkia on striimattu jo yli 50 miljoonaa kertaa.

Haamu somessa:
Instagram / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Lanerva
johanna.lanerva@umusic.com
050 403 2998


Takaisin uutisiin

Uutisia

SUPERTÄHTI ISAC ELLIOT JULKAISI PLATINAA STREAMANNEEN ALBUMINSA

Kävi miten kävi on Isac Elliotin ensimmäinen suomenkielinen albumi. Levy on streamannut yli 25 miljoonaa kertaa eli platinaa jo ennakkoon.…

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…