DOLLY PARTONILTA TÄHTIÄ VILISEVÄ ROCK-ALBUMI

SYKSYLLÄ JULKAISTAVAN ‘ROCKSTAR’ -ALBUMIN ENSIMMÄINEN SINGLE ‘WORLD ON FIRE’ ON ULKONA

Kantrimusiikin kiistaton supertähti Dolly Parton on juuri julkaissut uuden singlen World On Fire. Kappale antaa upean maistiaisen artistin ensi syksynä ilmestyvältä Rockstar-albumilta.

Parton kuvailee singleä seuraavasti: “Tunsin olevani hyvin inspiroitunut kirjoittaessani tätä kappaletta. Mielestäni se avaa hyvin kaiken kaikille tässä hetkessä. Toivon sen koskettavan sinua ja monia muita. Kenties jopa niin syvästi, että se kannustaisi tekemään aitoja tekoja maapallomme hyväksi”.

Rockstar tulee olemaan Partonin käsittämättömän, yli 60-vuotisen uran ensimmäinen rock-albumi. Huikealla 30 kappaleen kokoelmalla on mukana vierailemassa toinen toistaan legendaarisimpia musiikin supertähtiä kuten Elton John, Sting, Richie Sambora ja Pink. Kappaleista 21 tulee olemaan cover-versioita ikonisista rock-hiteistä, osa alkuperäisten artistien kanssa toteutettuna. Albumi julkaistaan 17. marraskuuta.

“Olen valtavan innoissani päästessäni esittelemään urani ensimmäisen rock’n’roll -albumin! Olen hyvin liikuttunut ja otettu päästyäni työskentelemään kaikkien aikojen ikonisimpien laulajien ja muusikoiden kanssa tämän projektin myötä. Näiden legendaaristen kappaleiden tulkitseminen on tuonut minulle suurta iloa ja kiitollisuutta. Toivon mukaan ‘Rockstar’ tuo sen kuuntelijoille yhtä paljon nautintoa, kuin sen tekeminen on minulle suonut”, Dolly kommentoi tulevaa albumiaan.

Dolly Parton on kaikkien aikojen arvostetuin ja palkituin naispuolinen kantrilaulaja-lauluntekijä. Parton on 11-kertainen Grammy-voittaja, ja ollut ehdolla yhteensä 51 kertaa. Vuonna 1999 artisti nimettiin Country Music Hall of Fame -jäseneksi, ja viime vuonna tähti pääsi osaksi myös Rock & Roll Hall of Fame -kunniagalleriaa. Hän on rikkonut lukuisia maailmanennätyksiä tuotannollaan myyden kultaa, platinaa ja multiplatinaa julkaisuillaan. Parton on lunastanut Billboardin kantri-listojen ykkössijan huikeat 26 kertaa, ja kantri-albumilistan Top 10:een hän on yltänyt ennätysmäiset 48 kertaa.

Dolly Parton on ensimmäinen artisti, joka toi kantrin popmusiikin valtavirtaan täysin uuden yleisön kuultavaksi. Häntä pidetään myös yhtenä Yhdysvaltain parhaista lauluntekijöistä. Hänen käsialaansa ovat muun muassa kappaleet Jolene, 9 to 5 ja I Will Always Love You.

Parton tunnetaan musiikki- ja näyttelijänuransa lisäksi työstään hyväntekeväisyyden parissa. 77-vuotias Dolly on ohjannut tukeansa vuosikymmenten ajan muun muassa koulutukseen, kriisiapuun, lääketieteelliseen tutkimukseen, humanitääriseen apuun, sekä BLM ja LGBTQIA+ -liikkeiden ajamaan toimintaan.

Dolly Parton somessa:
Instagram Facebook TikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Anniina Baumann
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…