DOLLY PARTONILTA TÄHTIÄ VILISEVÄ ROCK-ALBUMI

SYKSYLLÄ JULKAISTAVAN ‘ROCKSTAR’ -ALBUMIN ENSIMMÄINEN SINGLE ‘WORLD ON FIRE’ ON ULKONA

Kantrimusiikin kiistaton supertähti Dolly Parton on juuri julkaissut uuden singlen World On Fire. Kappale antaa upean maistiaisen artistin ensi syksynä ilmestyvältä Rockstar-albumilta.

Parton kuvailee singleä seuraavasti: “Tunsin olevani hyvin inspiroitunut kirjoittaessani tätä kappaletta. Mielestäni se avaa hyvin kaiken kaikille tässä hetkessä. Toivon sen koskettavan sinua ja monia muita. Kenties jopa niin syvästi, että se kannustaisi tekemään aitoja tekoja maapallomme hyväksi”.

Rockstar tulee olemaan Partonin käsittämättömän, yli 60-vuotisen uran ensimmäinen rock-albumi. Huikealla 30 kappaleen kokoelmalla on mukana vierailemassa toinen toistaan legendaarisimpia musiikin supertähtiä kuten Elton John, Sting, Richie Sambora ja Pink. Kappaleista 21 tulee olemaan cover-versioita ikonisista rock-hiteistä, osa alkuperäisten artistien kanssa toteutettuna. Albumi julkaistaan 17. marraskuuta.

“Olen valtavan innoissani päästessäni esittelemään urani ensimmäisen rock’n’roll -albumin! Olen hyvin liikuttunut ja otettu päästyäni työskentelemään kaikkien aikojen ikonisimpien laulajien ja muusikoiden kanssa tämän projektin myötä. Näiden legendaaristen kappaleiden tulkitseminen on tuonut minulle suurta iloa ja kiitollisuutta. Toivon mukaan ‘Rockstar’ tuo sen kuuntelijoille yhtä paljon nautintoa, kuin sen tekeminen on minulle suonut”, Dolly kommentoi tulevaa albumiaan.

Dolly Parton on kaikkien aikojen arvostetuin ja palkituin naispuolinen kantrilaulaja-lauluntekijä. Parton on 11-kertainen Grammy-voittaja, ja ollut ehdolla yhteensä 51 kertaa. Vuonna 1999 artisti nimettiin Country Music Hall of Fame -jäseneksi, ja viime vuonna tähti pääsi osaksi myös Rock & Roll Hall of Fame -kunniagalleriaa. Hän on rikkonut lukuisia maailmanennätyksiä tuotannollaan myyden kultaa, platinaa ja multiplatinaa julkaisuillaan. Parton on lunastanut Billboardin kantri-listojen ykkössijan huikeat 26 kertaa, ja kantri-albumilistan Top 10:een hän on yltänyt ennätysmäiset 48 kertaa.

Dolly Parton on ensimmäinen artisti, joka toi kantrin popmusiikin valtavirtaan täysin uuden yleisön kuultavaksi. Häntä pidetään myös yhtenä Yhdysvaltain parhaista lauluntekijöistä. Hänen käsialaansa ovat muun muassa kappaleet Jolene, 9 to 5 ja I Will Always Love You.

Parton tunnetaan musiikki- ja näyttelijänuransa lisäksi työstään hyväntekeväisyyden parissa. 77-vuotias Dolly on ohjannut tukeansa vuosikymmenten ajan muun muassa koulutukseen, kriisiapuun, lääketieteelliseen tutkimukseen, humanitääriseen apuun, sekä BLM ja LGBTQIA+ -liikkeiden ajamaan toimintaan.

Dolly Parton somessa:
Instagram Facebook TikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Anniina Baumann
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SUPERTÄHTI ISAC ELLIOT JULKAISI PLATINAA STREAMANNEEN ALBUMINSA

Kävi miten kävi on Isac Elliotin ensimmäinen suomenkielinen albumi. Levy on streamannut yli 25 miljoonaa kertaa eli platinaa jo ennakkoon.…

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…