VOIMABALLADIEN MESTARI LEWIS CAPALDI JULKAISI ODOTETUN KAKKOSLEVYNSÄ

POP-MUSIIKIN SURULLISIN JA SOSIAALISEN MEDIAN HAUSKIN MIES JULKAISI KAKKOSALBUMINSA

Someone You Loved -jättihitin myötä suursuosioon nousseen debyyttialbumin julkaisusta on kulunut tasan neljä vuotta.

”the heavier pop presence injects his tunes with renewed energy”
– The Line Of Best Fit 8/10

”Though these songs tread familiar ground, any cynicism is undetectable”
– Evening Standard ★★★★

Upeasta äänestä ja hurmaavasta persoonasta tunnettu brittitähti Lewis Capaldi julkaisee tänään odotetun toisen studioalbuminsa Broken By Desire To Be Heavenly Sent. Artisti on kertonut kakkoslevynsä idean olleen yksinkertainen mutta tehokas: tehdä täsmälleen sama, kuin jättimenestykseen nousseella ykkösalbumillaan. Ei sirkustemppuja, vierailevia tähtiartisteja tai kalliita sessioita kaukaisilla studioilla, vaan suoraviivaisia ja rehellisiä kappaleita tunnistettavaan Capaldi-tyyliin.

”En halunnut luoda uutta ääntä itselleni, tai keksiä itseäni uudelleen. Kappaleet, joita haluan kirjoittaa, ovat tunteita herättäviä kappaleita rakkaudesta tai menetyksestä”, Lewis avaa.

Albumin syyskuussa julkaistu ensimmäinen single Forget Me nousi Suomen radiolistan kärkeen seitsemän kuukautta julkaisunsa jälkeen ja se palkittiin huhtikuun radiobiisinä. 27 viikkoa suomalaisradioiden top 10:ssä pysynyt single on Capaldin ensimmäinen listaykkönen Suomessa. Joulukuussa julkaistu kakkossingle Pointless nousi Forget Me -biisin tapaan UK:ssa radio- ja singlelistan kärkeen. Kolmas single How I’m Feeling Now julkaistiin artistista kertovan samannimisen Netflix-musiikkidokumentin yhteydessä. Monessa maassa Netflixin katsotuimpien listalle noussut elokuva kuvaa rehellisesti poptähden elämää massiivisen globaalin suosion saavuttamisen jälkeen, kun hän työstää valtavien paineiden keskellä tänään julkaistua kakkosalbumiaan. Kokonaisuuden viimeinen maistiainen Wish You The Best saatiin huhtikuussa, ja se on vastikään noussut Suomen radiolistan top 40:ään.

Vuosi 2019 sementoi skottilaisartistin aseman uutena kansainvälisenä supertähtenä. Divinely Uninspired To A Hellish Extent -debyyttialbumi (2019) oli kaksi vuotta putkeen Iso-Britannian myydyin albumi. Levyn single Someone You Loved oli globaalisti yksi vuoden 2019 isoimmista hiteistä, ja se on Spotifyn kaikkien aikojen 4. striimatuin kappale. Single pysytteli kolme viikkoa Yhdysvaltojen Billboard Hot 100 -listan kärkipaikalla ja toi Capaldille hänen ensimmäisen Grammy-ehdokkuutensa kategoriassa Song of the Year. Suomen radioissa kärkikymmenikköön noussut kappale on striimannut täällä kuusinkertaista platinaa. Tuplaplatinarajan Suomessa ylittänyt albumikokonaisuus toi 26-vuotiaalle Capaldille hänen ensimmäiset BRIT Awards -palkinnot parhaan laulun ja parhaan uuden artistin kategorioissa. Artistin musiikkia on striimattu maailmanlaajuisesti yli 35 miljardia kertaa ja Suomessa 71 miljoonaa kertaa.

Tunnistettavan äänen omaava artisti on esiintynyt Suomessa kolmesti: Ilosaarirockissa vuonna 2018, omalla loppuunmyydyllä keikallaan Tavastialla syksyllä 2019 ja viimeisimpänä viime kesänä Pori Jazz -festivaaleilla.

Artistin pressikuvat voi ladata tästä.

Broken By Desire To Be Heavenly Sent -kappalelista:

1. Forget Me
2. Wish You The Best
3. Pointless
4. Heavenly Kind Of State Of Mind
5. Haven’t You Ever Been In Love Before?
6. Love The Hell Out Of You
7. Burning
8. Any Kind Of Love
9. The Pretender
10. Leave Me Slowly
11. How This Ends
12. How I’m Feeling Now

Lewis Capaldi somessa:

TikTok / Instagram / Twitter / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com


Takaisin uutisiin

Uutisia

SUPERTÄHTI ISAC ELLIOT JULKAISI PLATINAA STREAMANNEEN ALBUMINSA

Kävi miten kävi on Isac Elliotin ensimmäinen suomenkielinen albumi. Levy on streamannut yli 25 miljoonaa kertaa eli platinaa jo ennakkoon.…

SYNKEÄLLÄ JA TUNTEIKKAALLA SOUNDILLAAN IHASTUTTANUT D4VD JULKAISI DEBYYTTI-EP:NSÄ

Romantic Homicide ja Here With Me -viraalihitit siivittivät 18-vuotiaan artistin Billboardin lupaavimpien nuorien artistien listalle “part of the next generation…

BESS YLLÄTTÄÄ: KESÄKUMIBIISI 2023

TÄNÄÄN JULKAISTU MISSIO ON VUODEN 2023 VIRALLINEN KESÄKUMIBIISI BESSin festarikesä starttaa YleXPopista 3.6. Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, yksi tämän hetken…