URSUS FACTORYLTA UUSI SINGLE JA SYKSYLLÄ TUPLAVINYYLI

Rajoja rikkova, tänä vuonna 10-vuotista uraansa juhlistava rock-yhtye Ursus Factory julkaisee tänään uuden singlen Luo/vuta, jolla vierailee suomirapin historiaan vahvan jälkensä jättänyt rap-artisti Asa sekä indieartisti Jere Valkonen. Ursus Factoryn laulaja-kitaristi Jussi Pelkonen kertoo biisin synnystä näin:

Luo/vuta-kappale tuntui luovan itse itsensä. Toki pohjimmiltaan biisinteko on sellaista, kuten elämä muutenkin, että se ”vain tapahtuu” enkä minä varsinaisesti päätä siitä mitään. Työnimi oli ”Luovutusdialogit pt.2”, se vain putkahti mieleen, että tällainen tarttis nyt tehdä. Sitten aloin kuulla sen: jotain dialogia missä minä valitan miten pitää luovuttaa kun kaikki on liian monimutkaista ja kaksiteräistä kun katsoo molemmilta puolilta ja vastapalloon iskisi Asa tsemppikommentein. Mutta tästä ei sitten lopulta ollutkaan onneksi kysymys.

Kappaleesta tuli lopulta syväluotaus luovuttamiseen, luomiseen, uhriutumiseen, uhreihin ja jotenkin tämän kaiken sitten tiivistää mainittu hirvenpää. Niinkuin Asa tiivisti ”luovutaan turhasta nillityksestä”. Kappaleesta tuli kiinnostava ja hyvä, vaikka en uskalla sille vielä mitään tuhansien vuosien elinkaarta luvata ennen kun nään miten sen äänenpaineet vaikuttavat kuulijoihin. Jotenkin ne varmasti vaikuttavat, mutta en tiedä miten. Se vain tapahtuu.


Uusi single enteilee tuplalevyä IO, joka julkaistaan syyskuun 22. Albumilla on 12 kappaletta ja se jakaantuu kahteen osaan, I ja O. I julkaistiin tämän vuoden maaliskuussa ja syyskuussa kokonaisuus täydentyy O:n myötä IO-tupla-albumiksi. Albumin tuplavinyyli- ja cd-painoksien ennakkomyynti käynnistyy tänään. Tulevan albumin on yhtyeen kanssa tuottanut Väinö Karjalainen. IO-albumia juhlitaan tänä vuonna bändin historian isoimmalla levyjulkkarikeikalla, josta tiedotetaan lisää ensi viikolla.

Ursus Factory on vuonna 2013 perustettu duo, joka koostuu laulaja-kitaristi Jussi Pelkosesta sekä rumpali-laulaja Aleksi Ripatista. Yhtye on aiemmin julkaissut kolme albumia, joista viimeisimpänä kesäkuussa 2021 julkaistu Onnellinen sukupolvi oli laajalti kriitikoiden ylistämä sekä keräsi jopa kolme Emma-ehdokkuutta. Yhtyeen menestyksekkäimpiin hitteihin lukeutuvat muun muassa kappaleet Oot pomo, Baby mä oon rock’n’roll, ANO (Mitä kummaa) sekä Mitä mies mitä äijä. Riehakkaista keikoistaan ja ilmiömäisestä lavaenergiastaan tunnettu Ursus Factory on myös kiistatta yksi Suomen parhaista livebändeistä. Yhtye starttaa kiireisen festarikesänsä tulevana viikonloppuna Sidewaysin päälavalta.

Lataa uudet pressikuvat tästä.

KESÄN 2023 KEIKAT: 10.6.      Helsinki, Sideways
16.6.      Oulu, Varjo
17.6.      Lappeenranta, LPRHC
6.7.        Jyväskylä, Jyväskylän kesä
8.7.        Aitoo, Kirkastusjuhlat
12.7.      Vantaa, Backaksen Puistokonsertit
14.7.      Joensuu, Ilosaari
15.7.      Kerava, Bowling & Billiard Garage
22.7.      Ii, Ropparantarock
28.7.      Espoo, Viinijuhlat
4.8.        Heinola, Multamäkifest
5.8.        Pori, Porispere
12.8.      Akaa, Vasenkätisten Vestivaali
25.8.      Tampere, Festivaali

Ursus Factory somessa:
Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
+358 50 461 9818
veera.hjerppe@umusic.com

Keikkamyynti / Booking Agent:
Anssi Tähtinen
Alt Agency
+358 50 4913431
anssi@altagency.fi
www.altagency.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…