OLIVIA RODRIGO VAPAUTTAA SISÄISEN ROCK-TÄHTENSÄ ODOTETULLA KAKKOSLEVYLLÄÄN

Pop-sensaatio Olivia Rodrigo on julkaissut tänään vuoden odotetuimpiin julkaisuihin sisältyvän kakkosalbuminsa GUTS. Kokonaisuus seuraa kolminkertaisen Grammy-voittajan arvostelu- ja myyntimenestykseen noussutta debyyttilevyä SOUR. Rodrigo on tehnyt uutuusalbumin yhdessä Daniel Nigron kanssa, joka vastasi myös ensimmäisen levyn tuotannosta.

GUTS on harppaus eteenpäin niin artistin poikkeuksellisen rehellisessä laulunkirjoituksessa kuin sen soundin rohkeassa omaperäisyydessä. 17-vuotiaana popin tähtitaivaalle yhdessä yössä noussut Rodrigo navigoi albumilla viimeisiä teinivuosiaan uudessa elämäntilanteessa. Särmikäs kokonaisuus esittelee Rodrigon leikkisää ja röyhkeää puolta, ja sen teksteissä kuuluu erityisesti Rodrigon turhautuminen miehiin, sukupuolinormeihin sekä hänen työnsä tuomiin paineisiin ja odotuksiin. Pop-albumi ammentaa edeltäjäänsä enemmän brittiläisestä indiestä, yhdysvaltalaisesta alternativesta ja feministisestä punkista.

Odotetulta levyltä saatiin etukäteen mahtipontiseksi kasvava vampire sekä leikkisä bad idea right?, joilla kuuluu pop-tähden kasvanut itseluottamus ja kypsyys. Viraali-ilmiöksi kasvanut vampire keräsi Spotifyn vuoden suurimman striimimäärän soolosinglelle julkaisupäivänään (9,79 M). Säväyttävä kappale nousi listakärkeen useassa maassa keräten valtavasti radiosoittoa ja se toi Rodrigolle kuusi MTV VMA -ehdokkuutta.

Olivia Rodrigo nousi musiikkimaailman huipulle alkuvuodesta 2021 debyyttisinglellään drivers license. Hetkessä Spotifyn ykköspaikalle yli 30 maassa noussut kappale rikkoi lukuisia ennätyksiä, kuten Spotifyn globaalin ennätyksen eniten viikon aikana striimatusta kappaleesta. Suomessa ilmiömäinen kappale pysyi Spotify-listan kärjessä yli kuukauden, radioiden 30 soitetuimman kappaleen joukossa 14 viikkoa ja se on ylittänyt kolminkertaisen platinarajan. Albumin toinen hittisingle, pop-punkista ammentava good 4 u kasvoi peräti edeltäjäänsä suuremmaksi ja sinetöi Rodrigon yhtenä pop-maailman kiinnostavimpina uusina tähtinä.

Amerikkalaistähden vuonna 2021 julkaistu debyyttialbumi SOUR nimettiin muun muassa Helsingin Sanomien, Imagen ja Rolling Stonen toimesta yhdeksi vuoden parhaista poplevyistä. Suomessa kolminkertaista platinaa myynyt kokonaisuus toi Rodrigolle seitsemän Grammy-ehdokkuutta ja kolme Grammy-palkintoa, mukaan lukien parhaan uuden artistin pystin. Yhdysvalloissa vuoden isoimmat julkaisuviikon myynnit saavuttanut kokonaisuus nousi albumilistan kärkeen muun muassa Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Australiassa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa.

Olivia Rodrigo somessa:
TikTok / Instagram / Facebook

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Artistin pressikuvat voi ladata tästä.

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään…

HENE JÄÄSALO JULKAISI TOISEN SINGLENSÄ

Universal Musicille levyttävä Hene Jääsalo on julkaissut tänään toisen soolosinglensä Päiväuni. Biisi kertoo uupumuksen maustamasta arjesta ja on artistin itsensä…

NELINKERTAISTA PLATINAA ALBUMILLAAN STRIIMANNUT KUUMAA ON JULKAISSUT UUDEN SINGLEN

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta. Solisti Johannes Brotherus…