MIKAEL GABRIEL JULKAISEE VUODEN TAUON JÄLKEEN UUTTA MUSIIKKIA

Atlantin yli soutanut Jari Saario innoitti Mikael Gabrielia uudella Ruotsinlaiva-singlellä

Lähes vuosikymmenen ajan kotimaisten artistien ykkösnimiin lukeutuvalta Mikael Gabrielilta saadaan vuoden julkaisutauon jälkeen uutta musiikkia. Tänään ulos tulleen, hyväntuulisen ja tarttuvan Ruotsinlaiva-singlen taustatarina on hyvin monitasoinen. Jo pitkään artistin työpöydällä ollut kappale sai lopullisen muotonsa paljon mediassa huomiota saaneen, Atlantin yli soutaneen Jari Saarion tarinan inspiroimana, joka symboloi artistin mukaan koko maapallon tämänhetkistä tilaa.

“Seurasin tosi vaikuttuneena Jarin huimaa matkaa Atlantilla ja sen seurauksena mieleeni tuli jo pidemmän aikaa olemassa ollut biisiaihio, joka alkoi tuntumaan nyt syksyllä tosi monella tasolla ajankohtaiselta. Vaikka Ruotsinlaivan tekstissä puhutaan lapsuuden peloista uppoavaa laivaa kohtaan, sen syvempi tarkoitus peilaa oikeastaan huolta koko maapallon tilasta. Tuntuu, kuin olisimme tällä hetkellä kaikki yhdessä isossa laivassa, jossa välillä yritämme harhauttaa huolestuneet ajatuksemme muualle, mutta lopulta mielen valtaa epävarmuus siitä, mitä huominen tuo tullessaan. Samanlaisia tuntemuksia meissä suomalaisissa herätti myös Jarin hurja matka. Ollaan siis vähän kuin kaikki samassa isossa veneessä, jonka liikehdintää emme täysin pysty hallitsemaan. Tärkeintä on kuitenkin pitää yhtä ja uskoa parempaan tulevaan”, Mikael Gabriel taustoittaa.

Vaikka Ruotsinlaiva-single kätkee sisäänsä paljon syvyyttä, on se sävyltään kuitenkin lämmin ja toiveikas. Artistin lisäksi kappaletta ovat olleet tekemässä OP Vuorinen, Tido ja Axel Ehnström. Tunnelmaltaan Ruotsinlaiva vie takaisin artistin menestyksekkään Elonmerkki-albumin lähteille, joka nojasi tuotannoltaan vahvoihin ja tarttuviin pop-melodioihin. Ruotsinlaiva enteileekin artistin seuraavaa musiikillista kokonaisuutta, josta tiedotetaan ensi vuonna lisää.

Ruotsinlaiva-kappaletta tullaan soittamaan lauantaina 11.11. Saarion virallisessa tulojuhlassa, joka järjestetään Vanhan Kauppahallin lähettyvillä olevalla Lyypekin laiturilla. Tapahtumassa Jari Saario ja Mikael Gabriel antavat myös yhteisiä haastatteluja. Haastattelupyyntöihin liittyvät yhteydenotto-ohjeet löytyy alta.

Mikael Gabriel somessa:
InstagramFacebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Mari Hautamäki
mari.hautamaki@umusic.com
+358 400 685 701

Keikkamyynti:
Warner Music Live
Kimmo Sundström
kimmo.sundstrom@warnermusic.com
+358 40 865 0130
www.warnermusiclive.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…