DOLLY PARTON ON JULKAISSUT ENSIMMÄISEN ROCK-ALBUMINSA

Kantrimusiikin megatähti Dolly Parton on juuri julkaissut uuden albuminsa Rockstar. Kyseessä on Dolly Partonin jo 60 vuotta kestäneen uran ensimmäinen rock-albumi. Huikealla 30 kappaleen kokoelmalla on mukana vierailemassa toinen toistaan nimekkäämpiä musiikin supertähtiä kuten Elton John, Sting, Richie Sambora ja Pink. Kappaleista 21 ovat cover-versioita ikonisista rock-hiteistä, osa alkuperäisten artistien kanssa toteutettuna.

“Olen valtavan innoissani päästessäni esittelemään urani ensimmäisen rock’n’roll -albumin! Olen hyvin liikuttunut ja otettu päästyäni työskentelemään kaikkien aikojen ikonisimpien laulajien ja muusikoiden kanssa tämän projektin myötä. Näiden legendaaristen kappaleiden tulkitseminen on tuonut minulle suurta iloa ja kiitollisuutta. Toivon mukaan ‘Rockstar’ tuo sen kuuntelijoille yhtä paljon nautintoa, kuin sen tekeminen on minulle suonut”, Dolly kommentoi tulevaa albumiaan.

Dolly Parton on kaikkien aikojen arvostetuin ja palkituin naispuolinen kantrilaulaja-lauluntekijä. Hän on 11-kertainen Grammy-voittaja ja Grammy-ehdokkuuksia artistilla on peräti 51. Vuonna 1999 Dolly Parton nimettiin Country Music Hall of Fame -jäseneksi, ja viime vuonna tähti pääsi osaksi myös Rock & Roll Hall of Fame -kunniagalleriaa. Hän on rikkonut lukuisia maailmanennätyksiä tuotannollaan myyden kultaa, platinaa ja multiplatinaa julkaisuillaan. Parton on lunastanut Billboardin country-listojen ykkössijan 26 kertaa, ja country-albumilistan kymmenen kärkeen hän on yltänyt ennätysmäiset
48 kertaa.

Dolly Parton on ensimmäinen artisti, joka toi kantrin popmusiikin valtavirtaan täysin uuden yleisön kuultavaksi. Häntä pidetään myös yhtenä Yhdysvaltain parhaista lauluntekijöistä. Hänen käsialaansa ovat muun muassa kappaleet Jolene, 9 to 5 ja I Will Always Love You.

Dolly Parton tunnetaan musiikki- ja näyttelijänuransa lisäksi työstään hyväntekeväisyyden parissa. Tähti on ohjannut tukeansa vuosikymmenten ajan muun muassa koulutukseen, kriisiapuun, lääketieteelliseen tutkimukseen, humanitääriseen apuun sekä BLM- ja LGBTQIA+ -liikkeiden ajamaan toimintaan.

Dolly Parton somessa: TikTok / Instagram

Lisätiedot:
Universal Music / Anniina Baumann
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään…

HENE JÄÄSALO JULKAISI TOISEN SINGLENSÄ

Universal Musicille levyttävä Hene Jääsalo on julkaissut tänään toisen soolosinglensä Päiväuni. Biisi kertoo uupumuksen maustamasta arjesta ja on artistin itsensä…

NELINKERTAISTA PLATINAA ALBUMILLAAN STRIIMANNUT KUUMAA ON JULKAISSUT UUDEN SINGLEN

Tuore single Satama on tyyliltään yhtyeelle tyypillinen: suuri, tunnistettava melodia ja tarttuva teksti – ripauksella jotain uutta. Solisti Johannes Brotherus…