F JA 30 MUUTA TUNNETTUA KASVOA OTTAVAT KANTAA SUOMIRÄPIN SEKSISMIIN

Taas mennään -musiikkivideolla joukko tunnettuja henkilöitä ilmaisee kantansa suomiräpissä ilmentyvää seksismiä vastaan – Katso vakuuttava musiikkivideo täältä!

Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään yllätyksenä faneilleen joululahjan uuden kappaleen muodossa. Taas mennään -nimiselle singlelle on tehty myös vakuuttava musiikkivideo, jossa artistin lisäksi on mukana kolmekymmentä julkisuudesta tuttua, erilaisista taustoista tulevaa henkilöä niin politiikan, urheilun, musiikin ja kulttuurin aloilta. Videolla nähdään muun muassa Fatim Diarra, Sointu Borg, Ellu G, Ina Mikkola, Mona Bling, Hanna Pakarinen, Sara Siipola ja Kiki.

Taas mennään alkaa Mariah Careystä inspiroituneella introlla, jonka jälkeen kappale kääntyy päälaelleen ja esittelee artistin rap-ilmaisua parhaimmillaan. Taas mennään -singlellä F kertoo yhden ainoan toiveensa tälle joululle, jota hän avaa näin:

“Tän biisin juuret juontuu viime kertaan, kun räpin seksismi nousi keskusteluun. Ensin mun ei pitänyt sanoa mitään, mutta sitten mä kuitenkin sanoin ja tein sen mielestäni asiallisesti ja rakentavasti. Seurauksena sain hirveen määrän kuraa niskaan: haukkumista, häirintää ja väkivaltafantasioita. Edelleenkään en näe yksilöiden syyttelyä minkäänlaisena ratkaisuna tähän. Ongelma on suurempi. Jos nämä lyriikat osuu suunnasta tai toisesta: jos ne silittää sun päätä tai vaihtoehtoisesti lyö sua palleaan, niin kannattaa miettiä mistä se johtuu.”

F alkoi esittämään Taas mennään -kappaletta ensin keikoillaan, mutta fanien lämpimän vastaanoton vuoksi se haluttiin myös julkaista virallisesti kappaleen tematiikkaa syventävän musiikkivideon kera. Musiikkivideo on nyt katsottavissa tämän tiedotteen alta, F:n Instagram-profiilista sekä täältä.

“Haluttiin tehdä tälle biisille musavideo, joka asettuu osaksi mun tulevan albumin tarinaa. Leakanneet seksivideot vie tarinan päähenkilön syytettynä oikeussaliin. Pyysin mukaan ihailemiani tyyppejä, jotka ”todistajina” vetää tän biisin videolla mun puolesta, koska tässä ei oo kyse musta vaan meistä. Koko prosessi oli biisin rankasta ytimestä huolimatta yks mun koko uran hauskimpia, rennoimpia ja rakentavampia. En voi tarpeeksi kiittää kaikkia mukana olleita”, F kertoo.

Taas mennään -musiikkivideon työryhmä on koostunut pelkästään naisista. F on osallistunut videon ohjaus, -ja editointiprosessiin vahvasti itse, mutta tuotannosta, kuvauksesta ja leikkauksesta on vastannut Paula Pörsti. Videon intro on Ira Aaltosen käsialaa.

F valmistelee tällä hetkellä Selfhelpless-työnimeä kantavaa albumiaan, joka julkaistaan ensi keväänä. Rohkeudestaan ja vaikuttavista keikoistaan paljon kiitosta saanut artisti tunnetaan parhaiten singlestään ihana, jonka kuulijamäärä lähentelee kultarajaa. Monipuolinen, vahvoja albumikokonaisuuksia luova F on ollut ehdolla Emma Gaalassa uransa aikana useasti. Vuonna 2021 hänet palkittiin Vuoden musiikkivideo -palkinnolla.

F somessa:
InstagramFacebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Mari Hautamäki
mari.hautamaki@umusic.com
+358 400685701

Keikkamyynti:
All Day Agency
Feniks Willamo
feniks@allday.fi
+358 452390170
www.allday.fi

Takaisin uutisiin

Uutisia

VESTERINEN YHTYEINEEN JULKAISI TÄNÄÄN LIVELEVYN JA ESIINTYY ILLALLA THE VOICE OF FINLANDIN SUORASSA LÄHETYKSESSÄ

Viime vuonna julkaistu studioalbumi Hetken ikuinen on ylittänyt kultarajan Valtavaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut livelevyn Hetken, ikuisesti, elävänä! CD:nä ja digitaalisesti. Albumin…

TOMI SAARIOLTA ODOTETTUA UUTTA MUSIIKKIA

Kuuntele tänään julkaistu uusi single Unissakävelijä tästä Valovoimainen uuden sukupolven pop-artisti Tomi Saario julkaisee tänään odotettua uutta musiikkia. Viime vuonna suomenkielisen soolouransa startannut Saario…

MIKAEL GABRIELIN JA NUBLUN YHTEISTYÖ JATKUU

UMK:ssa vuoden menestyksekkäästi käynnistänyt kaksikko jatkaa yhteisen musiikin julkaisua – kuuntele uusi single Yao Ming täältä! Kultaa striimanneella Vox Populi -hitillään UMK:ssa kolmanneksi…