TATU ÄIKÄS SIIRTYY VAHVISTAMAAN UNIVERSALIN A&R-TIIMIÄ

Monipuolisesti musiikkialalla toiminut Tatu Äikäs liittyy osaksi Universalin A&R-tiimiä

Aikaisemmin Sony Music Finlandilla omien A&R-projektien sekä yhteistyölabeleiden parissa työskennellyt Tatu Äikäs siirtyi helmikuun alussa vahvistamaan Universal Musicin A&R-tiimiä. Kahdeksan vuotta musiikkialalla vaikuttaneella Äikäksellä on vankkaa osaamista niin A&R-työskentelyn kuin digitaalisen strategian ja artistien yleisöjen kasvattamisen osalta. Äikäs on luonut uransa aikana monia uusia toimintamalleja ja vaikuttanut merkittävästi ensimmäisten lokaalien TikTok-hittien syntyyn. Hän on ollut avainroolissa muun muassa T Swoopin, pehmoainon ja El Migun läpimurtohittien kohdalla TikTok-strategian luomisessa.

– On ihan mahtavaa saada Tatun kaltainen huipputyyppi tiimiimme. Tatun vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti kokonaisvaltainen ja moderni ote A&R-työhön sekä hänen kykynsä katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Uskon, että Tatu onnistuu niin haastamaan kuin inspiroimaan tiimiämme juuri oikealla tavalla. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Universalin Head of A&R Jarkko Ehnqvist kertoo. 

Intohimoisesti musiikkiin suhtautuvan Äikäksen yhtenä tavoitteena on monipuolistaa Universal Musicin artistirosteria entisestään ja tuoda mukanaan A&R-tekemiseen myös uudenlaisia näkökulmia.

– Universalin A&R-tiimillä on tosi vahva biisintekijälähtöisyys ja laaja ymmärrys pop-musiikkia kohtaan. Koen olevani hyvä vahvistus jo valmiiksi kovaan tiimiin ja uskon, että omalla panoksellani pystyn tuomaan uutta kulmaa ja kenties entistä enemmän reaktiivisuutta yhteiseen tekemiseen. Universal on tällä hetkellä tosi mielenkiintoisessa paikassa ja tuntuu hyvältä päästä rakentamaan niin omaa rosteria kuin sitä, miltä Universal tulevaisuudessa näyttää, Äikäs kertoo.

Äikäksen lisäksi Universal Musicin kotimaisista musiikkijulkaisuista vastaavat Ehnqvistin johdolla Kristiina WheelerMartti Vuorinen sekä Cherif Cissokho. Universal Musicin monipuoliseen artistirosteriin lukeutuvat muun muassa KUUMAABESSIsac ElliotMirella ja Mikael Gabriel.

Lisätiedot:
Mari Hautamäki
Head of Local
mari.hautamaki@umusic.com
+358 400 685 701

Takaisin uutisiin

Uutisia

VESTERINEN YHTYEINEEN JULKAISI TÄNÄÄN LIVELEVYN JA ESIINTYY ILLALLA THE VOICE OF FINLANDIN SUORASSA LÄHETYKSESSÄ

Viime vuonna julkaistu studioalbumi Hetken ikuinen on ylittänyt kultarajan Valtavaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut livelevyn Hetken, ikuisesti, elävänä! CD:nä ja digitaalisesti. Albumin…

TOMI SAARIOLTA ODOTETTUA UUTTA MUSIIKKIA

Kuuntele tänään julkaistu uusi single Unissakävelijä tästä Valovoimainen uuden sukupolven pop-artisti Tomi Saario julkaisee tänään odotettua uutta musiikkia. Viime vuonna suomenkielisen soolouransa startannut Saario…

MIKAEL GABRIELIN JA NUBLUN YHTEISTYÖ JATKUU

UMK:ssa vuoden menestyksekkäästi käynnistänyt kaksikko jatkaa yhteisen musiikin julkaisua – kuuntele uusi single Yao Ming täältä! Kultaa striimanneella Vox Populi -hitillään UMK:ssa kolmanneksi…