BÄMÄ: JUMALA ON MUIJA

Bämä tähtää vallankumoukseen ja Suomen valloitukseen
Jumala on muija -EP ulkona perjantaina 22.3.

Elementsille ja Universal Musicille kiinnitetty Bämä julkaisee tulevana perjantaina kantaaottavan EP:n Jumala on muija. Kokonaisuudella nostetaan esiin kontroversiaaleja teemoja, kuten uskonto ja seksi queernaisten näkökulmasta. EP sisältää kuusi kappaletta, neljä uutta biisiä ja kaksi aiemmin julkaistua singleä. Viime vuonna debytoineen yhtyeen muodostavat Helena Routa, Nelli Milan, Satu sekä Tiia Karoliina. Bämän musiikki syntyy samalla ydintiimillä ja tuotannoista vastaavat Nelli Milan sekä Satu.

“EP on feministinen julistus, vallankumous ja Bämän esittely. Tehtiin se tosissaan mutta ei vakavissaan. Mietittiin, miltä teemat, joita on yleensä totuttu kuulemaan miesräppäreiden suusta kuulostaa meidän vetämänä – miten asiat saa uusia merkityksiä, kun kertojat muuttuu. Haluttiin nimikkobiisiin oikea pappi mukaan ja tiedettiin Marja-Siskon tarina. Hän hahmona sopi täydellisesti Bämän ja tuon biisin sanomaan ja hänen julistuksensa kruunasi biisin.“

EP:llä kuullaan useita vierailijoita ja julkaisun nimikkoraidalla vierailee pappi ja kirjailija Marja-Sisko Aalto, joka tuli tunnetuksi Suomen ensimmäisenä avoimen transsukupuolisena pappina. Aalto lähti mukaan Jumala on muija -kappaleelle innoissaan ja kertoo asiasta näin:

“Lähdin mukaan, koska haluan auttaa ihmisiä ymmärtämään sukupuolen moninaisuuden kirjoa. Joskus tarvitaan myös kärjistävää esittämistapaa, koska se auttaa herättämään uutta ajattelua, keskustelua ja toivon mukaan myös asenteiden muuttumista suvaitsevan lähimmäisenrakkauden suuntaan”. 

Alun perin Kaiken takana on bämä -kappaleesta tutuksi noussut kollektiivi muodostui yhtyeeksi, joka herätti suurta kiinnostusta jo heti ensimmäisen julkaisunsa jälkeen ja on noussut isoksi musiikkikentän ilmiöksi. Syksyllä yhtye palkittiin Musiikkikustantajat ry:n palkintogaalan Genrevapaa-kategoriassa sekä Indie Awardseissa Vuoden biisi -kategoriassa (Kaiken takana on bämä). Tänä keväänä yhtye nostettiin YleX Läpimurto -listalle. Perjantaina julkaistavan Jumala on muija -EP:n julkkareita juhlitaan Helsingin Kuudennella Linjalla 26.4., jonka jälkeen yhtye lähtee kattavalle kesän festarikiertueelle.

Jumala on muija -EP:n kappalelista:
1. Bämä tulee, oletko valmis? (Intro)
2. Bämä saa
3. Voimaantunu feat. Sointu Borg & AINA
4. Jumala on muija feat. Marja-Sisko Aalto
5. Bämäbiili
6. Kaiken takana on bämä

Bämä somessa:
Instagram Tiktok

Lataa uudet promokuvat tästä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
+358 50 461 9818

Keikkamyynti:
Anssi Tähtinen / Alt Agency
anssi@altagency.fi
+358 50 491 3431

Takaisin uutisiin

Uutisia

HYVÄSTI SLIM SHADY – EMINEMIN ODOTETTU ALBUMI NYT ULKONA

Hiphopin supertähden provokatiivisella albumilla heitetään hyvästit Slim Shadylle Hittisingle Houdini on ylittänyt Suomessa kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi Rap-ikoni Eminem…

POP-KUNINGATAR KATY PERRY TEKEE PALUUN

Tänään julkaistu “Woman’s World” tarjoaa ensikosketuksen syksyllä julkaistavaan tanssipop-albumiin Globaali supertähti Katy Perry aloittaa uuden jännittävän aikakauden juuri julkaistulla singlellään Woman’s World.…

EMINEMILTÄ UUSI ALBUMI 12. HEINÄKUUTA

Hiphopin supertähden odotettu albumi julkaistaan 12. heinäkuuta – Toinen single ulkona nyt Rap-ikoni Eminem ja hänen sadistinen Slim Shady -alter…