BÄMÄ: JUMALA ON MUIJA

Bämä tähtää vallankumoukseen ja Suomen valloitukseen
Jumala on muija -EP ulkona perjantaina 22.3.

Elementsille ja Universal Musicille kiinnitetty Bämä julkaisee tulevana perjantaina kantaaottavan EP:n Jumala on muija. Kokonaisuudella nostetaan esiin kontroversiaaleja teemoja, kuten uskonto ja seksi queernaisten näkökulmasta. EP sisältää kuusi kappaletta, neljä uutta biisiä ja kaksi aiemmin julkaistua singleä. Viime vuonna debytoineen yhtyeen muodostavat Helena Routa, Nelli Milan, Satu sekä Tiia Karoliina. Bämän musiikki syntyy samalla ydintiimillä ja tuotannoista vastaavat Nelli Milan sekä Satu.

“EP on feministinen julistus, vallankumous ja Bämän esittely. Tehtiin se tosissaan mutta ei vakavissaan. Mietittiin, miltä teemat, joita on yleensä totuttu kuulemaan miesräppäreiden suusta kuulostaa meidän vetämänä – miten asiat saa uusia merkityksiä, kun kertojat muuttuu. Haluttiin nimikkobiisiin oikea pappi mukaan ja tiedettiin Marja-Siskon tarina. Hän hahmona sopi täydellisesti Bämän ja tuon biisin sanomaan ja hänen julistuksensa kruunasi biisin.“

EP:llä kuullaan useita vierailijoita ja julkaisun nimikkoraidalla vierailee pappi ja kirjailija Marja-Sisko Aalto, joka tuli tunnetuksi Suomen ensimmäisenä avoimen transsukupuolisena pappina. Aalto lähti mukaan Jumala on muija -kappaleelle innoissaan ja kertoo asiasta näin:

“Lähdin mukaan, koska haluan auttaa ihmisiä ymmärtämään sukupuolen moninaisuuden kirjoa. Joskus tarvitaan myös kärjistävää esittämistapaa, koska se auttaa herättämään uutta ajattelua, keskustelua ja toivon mukaan myös asenteiden muuttumista suvaitsevan lähimmäisenrakkauden suuntaan”. 

Alun perin Kaiken takana on bämä -kappaleesta tutuksi noussut kollektiivi muodostui yhtyeeksi, joka herätti suurta kiinnostusta jo heti ensimmäisen julkaisunsa jälkeen ja on noussut isoksi musiikkikentän ilmiöksi. Syksyllä yhtye palkittiin Musiikkikustantajat ry:n palkintogaalan Genrevapaa-kategoriassa sekä Indie Awardseissa Vuoden biisi -kategoriassa (Kaiken takana on bämä). Tänä keväänä yhtye nostettiin YleX Läpimurto -listalle. Perjantaina julkaistavan Jumala on muija -EP:n julkkareita juhlitaan Helsingin Kuudennella Linjalla 26.4., jonka jälkeen yhtye lähtee kattavalle kesän festarikiertueelle.

Jumala on muija -EP:n kappalelista:
1. Bämä tulee, oletko valmis? (Intro)
2. Bämä saa
3. Voimaantunu feat. Sointu Borg & AINA
4. Jumala on muija feat. Marja-Sisko Aalto
5. Bämäbiili
6. Kaiken takana on bämä

Bämä somessa:
Instagram Tiktok

Lataa uudet promokuvat tästä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
veera.hjerppe@umusic.com
+358 50 461 9818

Keikkamyynti:
Anssi Tähtinen / Alt Agency
anssi@altagency.fi
+358 50 491 3431

Takaisin uutisiin

Uutisia

SINI YASEMINILTA UUSI ALBUMI: VIIMEINEN JOKA RIKKOI MUT

SINI YASEMINin järjestyksessään kolmannen albumin teema on kamppailu ennen itsensä löytämistä ja rakastetuksi tulemista. Albumi on kasvutarina, joka kuljettaa kuulijan…

VAIKUTTAVA DEBYYTTIALBUMI ARTISTITULOKAS M.A:LTA

M.A lunastaa odotukset debyyttialbumillaan Liminaalitila Kotimaisen rap-kentän kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva M.A on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Liminaalitila. Vaikuttavalla 10 kappaletta sisältävällä…

ARE, REKAMI JA JOOSU J ASTELEVAT KORIPALLOKENTILLE UUDELLE KAPPALEELLAAN

Koko illan -kappale on omistettu Jyväskylä Basketball Academylle Are ja Rekami ovat julkaisseet tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee…