PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter 

“Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo Magazine  ★★★★

“Pearl Jam sweep the pretenders away on Dark Matter” Louder Sound  ★★★★

“Musically, this album is some of the band’s catchiest and punchiest material in years”  – Independent ★★★★

Maailman suosituimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva Pearl Jam on tänään julkaissut uuden albumin Dark Matter. Kokonaisuus sisältää 11 kappaletta ja on järjestyksessään yhtyeen kahdestoista studioalbumi, ja Eddie Vedderin, Pearl Jamin laulajan mukaan heidän uransa paras teos. Yhtye järjesti tiistaina faneilleen ainutlaatuisen ennakkokuuntelun, Dark Matter in the Dark, jossa albumi soitettiin valituissa elokuvateattereissa ympäri maailmaa. Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmän huipentamana Dark Matter soitettiin kahdesti: ensin täysin pimeässä salissa ja toisella kerralla visuaalisten elementtien täydentämänä. 

Aikaisemmin julkaistut singlet Dark Matter, Running ja tällä viikolla saatu fokussingle Wreckage ovat keränneet kehuja kriitikoilta ja saaneet vannoutuneen fanikunnan kihisemään odotuksesta. Pearl Jam lähtee Dark Matter -kiertueelle toukokuussa ja kesäkuun lopulla yhtye rantautuu Eurooppaan. Rock kajahtaa muun muassa Irlannissa, UK:ssa, Espanjassa ja Portugalissa. 

Bändin edellinen, kriitikoiden ylistämä albumi Gigaton julkaistiin maaliskuussa 2020. Kyseistä levyä tehtiin kolmen vuoden ajan eri sessioissa, kun taas Dark Matter syntyi kolmessa viikossa Malibun Shangri-La studioilla bändin ja tuottaja Andrew Wattin (Dua Lipa, Post Malone, Justin Bieber) luovan yhteistyön tuloksena. 

Pearl Jamin kitaristi Mike McCready kertoi haastattelussa tuottaja Andrew Wattin potkineen koko bändiä takamukselle ja laittaneen heidät todella keskittymään ja soittamaan kappaleita peräperään. Verrattuna Gigatoniin tuleva albumi syntyi lyhyessä ajassa tehokkaasti.

Rock-yhtye Pearl Jam on julkaissut uransa aikana nyt kaksitoista studioalbumia, voittanut kaksi Grammy-palkintoa, myynyt maailmanlaajuisesti yli 85 miljoonaa albumia ja valittu vuonna 2017 jäseneksi arvostettuun Rock and Roll Hall of Fameen. Vuonna 2020 tuli kuluneeksi 30 vuotta yhtyeen ensimmäisestä live-esiintymisestä. Pearl Jamin kokoonpano koostuu viidestä jäsenestä: Eddie Vedder (laulu), Mike McCready (kitara), Stone Gossard (kitara), Jeff Ament (basso) ja Matt Cameron (rummut).

Pearl Jam somessa:
Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot:
Anniina Baumann
Universal Music Finland
anniina.baumann@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

BILLIE EILISH LYÖ KOVAA JA PEHMEÄSTI UUDELLA ALBUMILLAAN

Vuoden odotetuimpiin julkaisuihin lukeutuva HIT ME HARD AND SOFT -albumi kerää ylistystä medialta “Forget Taylor and Beyoncé, this is the…

LYYTI AVAA UUDEN ALBUMIKAAREN UNENOMAISELLA KESÄANTHEMILLA

Modernia ja lyyristä popmusiikkia tekevän Lyytin kaltaista ei ole toista. Johanna Kustannukselle vuonna 2022 kiinnitetty Lyyti on lyhyessä ajassa hurmannut niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan. Viime vuonna julkaistu…

SAMU HABERILTA UUSI ENGLANNINKIELINEN SOOLOSINGLE

Saksan Universal Musicille kiinnitetty Samu Haber julkaisee tulevan albuminsa kolmannen singlen Dancing With A Broken Heart Samu Haber jatkaa menestyksekkäästi kansainvälisillä markkinoilla.…