VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on vilpittömyydellään lyönyt läpi koko kansan sydämiin ja uudelleenkirjoittanut kotimaista musiikkihistoriaa.

Historiallisen menestyksekkäästä vuodesta nauttinut KUUMAA julkaisi tänään odotetun albumin Pisara meressä. Viisinkertainen Emma-voittaja on viimeisen vuoden aikana kasvanut koko kansan rakastamaksi ilmiöksi. Jo ennen julkaisuaan kultaa striimannutta albumia juhlistetaan bändin toistaiseksi suurimmalla keikalla Helsingin Jäähallissa perjantaina 26.4.2024.

Albumilta on julkaistu ennakkoon singlet Tässä on kaikkiSatama ja Tuhoaisti, jotka ovat kaikki nousseet maanlaajuiseen radiosoittoon ja viihtyneet Suomen Top 50
-listalla julkaisustaan asti.

Yhtye kertoo tuoreen albumin kantavaksi teemaksi toiveikkuuden. Solisti Johannes Brotherus kommentoi levyn tekoa:

”Kirjoitimme levyä Helsingissä, Berliinissä, Nuuksiossa, Milanossa, Mäntyharjulla ja Sipoossa. Prosessi on ollut jokaista päivää myöten palkitseva. Olemme löytäneet intuitiivisen taajuuden musiikin tekemiseen tuottaja Jonas Olssonin kanssa ja biisit ovat syntyneet ilon ja innostuksen saattelemana. Huoneisiin, joissa työskenneltiin alkoi hiipimään toiveikkuuteen kurottavia kappaleita. Tutkimme tarinoita joiden sisällä on myös murhetta, mutta vaisto asetti niille usein valoisia kehyksiä. Kevät on edessä!”

Helmikuussa KUUMAA palkittiin Emma Gaalassa neljällä pystillä: Vuoden yhtye, Vuoden pop, Vuoden albumi sekä Vuoden myydyin albumi. KUUMAA palkittiin Vuoden yhtyeenä myös Iskelmä Gaalassa ja vuoden 2023 Emma Gaalassa.

KUUMAAn edellinen levy, maaliskuussa 2023 julkaistu Hyvikset ja pahikset on julkaisustaan asti pysynyt albumilistan kärkipaikoilla ja ykkössijalla yhteensä 19 viikkoa. Levy nousi uudelleen listan ykköseksi Emma Gaalan jälkeisellä viikolla lähes vuosi julkaisunsa jälkeen ja pitää ykkössijaa edelleen. Hyvikset ja pahikset -albumin singlet ovat kerta toisensa jälkeen olleet radioykkösiä, jonka lisäksi yhtyeen jättihitti Ylivoimainen palkittiin Radiogaalassa Vuoden 2023 radiobiisinä.

Tulevalle syksylle KUUMAA julkaisi myös massiivisen seitsemän areenan Maasta kuuhun -kiertueen, jonka jälkeen yhtye jää koko talven ja kevään kestävälle keikkatauolle.

KUUMAA somessa:
Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Meri Timgren
Universal Music Finland
meri.timgren@umusic.com
050 545 5770 

Management:
Virpi Immonen
Fullsteam Management
virpi@fullsteam.fi
041 518 6243

Keikkamyynti:
Mika Sorola
Fullsteam Agency
mika@fullsteam.fi
044 269 6072

Takaisin uutisiin

Uutisia

BILLIE EILISH LYÖ KOVAA JA PEHMEÄSTI UUDELLA ALBUMILLAAN

Vuoden odotetuimpiin julkaisuihin lukeutuva HIT ME HARD AND SOFT -albumi kerää ylistystä medialta “Forget Taylor and Beyoncé, this is the…

LYYTI AVAA UUDEN ALBUMIKAAREN UNENOMAISELLA KESÄANTHEMILLA

Modernia ja lyyristä popmusiikkia tekevän Lyytin kaltaista ei ole toista. Johanna Kustannukselle vuonna 2022 kiinnitetty Lyyti on lyhyessä ajassa hurmannut niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan. Viime vuonna julkaistu…

SAMU HABERILTA UUSI ENGLANNINKIELINEN SOOLOSINGLE

Saksan Universal Musicille kiinnitetty Samu Haber julkaisee tulevan albuminsa kolmannen singlen Dancing With A Broken Heart Samu Haber jatkaa menestyksekkäästi kansainvälisillä markkinoilla.…