LYTTÄ SUOMEN DEF JAMILLE – UUTTA MUSIIKKIA PERJANTAINA

Jo pitkään kotimaisella rap-kentällä vaikuttanut Lyttä on kiinnitetty Def Jam Recordings Finlandille – Tehny hynää -biisin tuotannossa mukana Gettomasa

Arvostettuun KPC-kollektiiviin kuuluva rap-artisti ja tuottaja Lyttä on kiinnitetty Def Jam Recordings Finland -levymerkille. Lyttä tunnetaan parhaiten kultaa striimanneesta singlestä Hamilton, jolla vierailevat Gettomasa ja Lauri Haav, sekä Tohtori Geton kanssa julkaistuista yhteisalbumeista. Lyttä julkaisi vuoden 2022 kesäkuussa edellisen sooloalbuminsa REIJO, jolla jo pitkään skenessä vaikuttanut artisti lunasti viimeistään paikkansa Suomen räppikentällä myös sooloartistina.

“Mulla on todella hyvä fiilis tästä uudesta luvusta mun uralla ja siirtymisestä Suomen Def Jamille. Mut sainattiin jo pari vuotta sitten, mutta halusin tehdä ensin levyn Tohtori Geton kanssa rauhassa loppuun, jotta nyt voin keskittyä täysillä soolouraani. Arvostan tosi paljon sitä, että mulle annettiin tila ja rauha tehdä kyseinen levy valmiiksi. Oon saanut vapauden tehdä mitä haluan ja tukea jokaiseen asiaan, missä oon tarvinnut. Tästä on tosi hyvä lähteä liikkeelle”, Lyttä kertoo.

Tämän viikon perjantaina Lytältä saadaan tulevan sooloalbumin ensimmäinen single Tehny hynää. Kappaletta ovat olleet tekemässä joukko Suomen arvostetuimpia hip hop -tuottajia. Tehny hynää -tuotannosta vastaavat Ruuben (Burna BoyAJ Tracey, Gettomasa), Aleksi Asiala (6LACKG-Eazy), Xrphan (Gettomasa, Pyrythekid) sekä muun muassa Sexmanen Vastaaja-kappaleella vieraillut Pessa. Lisäksi kappaleen tuottajakaartiin kuuluu Suomen menestyneimpiin rap-artisteihin lukeutuva Gettomasa. Kyseessä on ensimmäinen kappale, jolla hänet on kreditoitu myös tuottajana.

Kappaleelle julkaistaan myös Espanjassa kuvattu Pamir Shakirin kuvaama ja ohjaama musiikkivideo, jonka voi katsoa tästä.

“Lyttä on äärimmäisen tuottelias ja lahjakas tyyppi, joka tekee tinkimättömällä otteella omaa juttuaan. Lytällä on hyvällä tavalla pilkettä silmäkulmassa niin musiikissa kuin elämässä muutenkin. Hänellä on myös tosi poikkeuksellinen kyky yhdistää ihmisiä ja saada asioita tapahtumaan. Lytän musiikissa kuuluu vahvasti hip hopin perinteet ja ne yhdistyy tosi kiehtovalla tavalla hänen omiin jyväskyläläisiin räppijuuriin”, kommentoi Universal Musicin Head of A&R Jarkko Ehnqvist.

Maaliskuun alussa Lyttä julkaisi kehutun Kaks nimee -yhteisalbumin Tohtori Geton kanssa. Kokonaisuus nousi albumilistan sijalle 9 ja pysyi kahdeksan viikon ajan 50 kuunnelluimman albumin joukossa. Levyn fokusbiisi Turhaa nousi Spotifyssa sijalle 17. Tulevana kesänä kaksikko keikkailee aktiivisesti ympäri Suomea. Heidät tullaan näkemään muun muassa Tampereella Blockfestien lavalla.

Aikoinaan kulttiyhtye Korstoraatiossakin vaikuttanut Lyttä on tehnyt nimeä myös tuottajana. Hänen kädenjälkeään voi kuulla muun muassa Gettomasan kappaleilla JälkeekäänVeli mä vannon ja Istu.

Def Jam Recordings Finlandin rosteriin kuuluvat tällä hetkellä muun muassa Suomen menestyneimpiin naisartisteihin lukeutuva Evelina, kotimaista hiphop-kenttää merkittävästi muovanneesta KPC-kollektiivista tuttu rap-artisti Axel Kala sekä rap-tulokas Slani.

Lyttä somessa:
Instagram / TikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Johanna Lanerva
johanna.lanerva@umusic.com
+358 50 403 2998

Keikkamyynti:
Team Agency
booking@team.fi

Lytän pressikuvat voi ladata tästä.

Takaisin uutisiin

Uutisia

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…

BESSIN UUSI SINGLE POHTII KAIKEN HETKELLISYYTTÄ

Kyyneleet sateessa on BESSin tulevan kolmannen albumin ensimmäinen single Suomalaisen pop-kentän kärkinimenä paikkansa vakiinnuttanut BESS julkaisee tänään uutta musiikkia. Uunituore single Kyyneleet sateessa korostaa…