BILLIE EILISH LYÖ KOVAA JA PEHMEÄSTI UUDELLA ALBUMILLAAN

Vuoden odotetuimpiin julkaisuihin lukeutuva HIT ME HARD AND SOFT -albumi kerää ylistystä medialta

“Forget Taylor and Beyoncé, this is the pop album of the year” – The Standard ★★★★★

“Pop star whispers her way to big emotional wallops” – Independent ★★★★★

“The young superstar’s sensual heartbreak masterpiece is great enough to stand alongside Joni Mitchell’s Blue” – The Telegraph ★★★★★

“In trying to write an album for herself, she’s made one that will resonate harder than anything she’s done before.” – NME ★★★★

“On this deeply involving third album, Eilish once again breaks the rules for arena-filling artists: it’s subtle and understated, yet jars the listener with eerie show tunes and explosive noise” – The Guardian ★★★★

“Billie Eilish Keeps Up Her Winning Streak With the Surprising and Intimate ‘HIT ME HARD AND SOFT” – Variety

“The 10-track release sees a once-in-a-generation pop performer once again rewriting the rules.” – Associated Press

“Eilish specialties bundled in a perfect package.” – USA Today

“Eilish’s best album yet.” – Rolling Stone

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Billie Eilish julkaisee hartaasti odotetun kolmannen studioalbuminsa tänään 17. toukokuuta. HIT ME HARD AND SOFT -nimeä kantava levy on artistin tähänastisen uran rohkein kokonaisuus, ja se on rakennettu kuultavaksi kokonaisuutena alusta loppuun. Albumi on jälleen täysin Eilishin ja hänen veljensä FINNEASin kirjoittama ja säveltämä, ja FINNEAS vastaa myös sen tuotannosta. 

Kriitikoiden ylistämä HIT ME HARD AND SOFT -albumi tekee täysin sen, mitä sen nimi antaa ymmärtää: lyö sekä kovaa että pehmeästi, niin lyyrisesti kuin musiikillisesti, samalla taivuttaen genrejä ja uhmaten trendejä. Monipuolinen, mutta yhtenäinen kokoelma kappaleita vahvistaa entisestään Eilishin asemaa yhtenä aikansa kiinnostavimmista lauluntekijöistä.

Eilishin debyyttilevy WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (2019) oli julkaisuvuotensa myydyin albumi Suomessa ja vuosikymmenen myydyin debyyttialbumi Pohjois-Amerikassa. Suomessa albumia on kuunneltu viisinkertaiseen platinaan oikeuttavat 100 miljoonaa kertaa ja bad guy -singlen striimit ovat ylittäneet 22 miljoonan rajapyykin. Kesällä 2021 julkaistu toinen albumi Happier Than Everoperoi musiikillisesti ja visuaalisesti Eilishille osin myös uudella alueella laajentaen käsitystä hänestä artistina. Seitsemän Grammy-ehdokkuutta saanut kokonaisuus muistetaan erityisesti kappaleista Therefore I AmYour Power ja Happier Than Ever.

Billie Eilish on voittanut yhteensä yhdeksän Grammy-palkintoa ja on historian ensimmäinen nainen ja nuorin henkilö, joka on kahminut kaikki neljä isoa palkintokategoriaa saman illan aikana (vuoden äänitys, vuoden biisi, vuoden albumi & paras uusi artisti). Nuori tähti on voittanut urallaan peräti kaksi Oscar-palkintoa: tunnustukset ansaittiin James Bond -tunnaribiisillä No Time To Die (2022) sekä Barbie-elokuvaan tehdyllä ilmiösinglellä What Was I Made For (2024). 

Maailman tunnetuimpiin tähtiin lukeutuvan Billie Eilishin tuotantoa on globaalisti striimattu peräti huikeat 70 miljardia kertaa. Hänen molemmat albuminsa ovat debytoineet listaykkösenä niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin.

HIT ME HARD AND SOFT -kappalelista:

1. SKINNY
2. LUNCH
3. CHIHIRO
4. BIRDS OF A FEATHER
5. WILDFLOWER
6. THE GREATEST
7. L’AMOUR DE MA VIE
8. THE DINER
9. BITTERSUITE
10. BLUE

Billie Eilish somessa: 
Instagram / TikTok / Facebook / X

Artistin viimeisimmät pressikuvat voi ladata tästä.

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…