DEBYTOIVA ARTISTI LASSE HAVU JULKAISEE ENSIMMÄISEN SINGLENSÄ

Lasse Havun ensimmäinen single Kantavaa maata ulkona tänään

Debytoiva artisti Lasse Havu julkaisee ensimmäisen singlensä tänään perjantaina 17.5. Kantavaa maata on suomipoppia parhaimmillaan, ja kappale kertoo itsensä uudelleen rakentamisesta pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen. Kantavaa maata -biisin takaa löytyy Lassen lisäksi huipputuottajat Tomi Tamminen ja Iiro Paakkari, jotka yhdessä muodostavat pelimaailmasta tutun The Verkkars -duon. Paakkari tunnetaan myös Emma-palkitusta Los Rollos -tuottajaduosta. Lasse Havu (oik. Lasse Salminen) on The Verkkars -duon tapaan tunnettu hahmo pelimaailmassa – hän on perustanut HAVU Gamingin, joka on yksi Suomen tunnetuimmista e-urheiluorganisaatioista. Kappale on lähtöisin Tammisen ja Paakkarin kynästä, jonka jälkeen siihen lisättiin mukaan Havun ajatuksia ja tunteita. Tekstin on viimeistellyt Hanna Johde. Lasse kertoo debyyttisinglensä synnystä ja taustoista näin:

“Ollaan tuottajien kanssa ystäviä entuudestaan, ja monet kerrat on hoilattu yhdessä karaokea ja Tomi ja Iiro on aina fiilistelleet mun laulua. Iiro ehdotti erään kerran, että ‘mitä jos Lasse tulisit meidän studiolle joku päivä, ja tehdään sulle laadukkaalla tuotannolla hittibiisi’. Studiopäivä oli sovittu ja itse olin sovitusta ajasta 30min myöhässä. Kun saavuin paikalle, niin pojat oli siellä kitarat sylissä ja totesivat ‘meillä onkin tässä ja biisi idis valmiina. Tää on tällänen Avicii meets Lauri Tähkä’. Biisin ensimmäinen versio saatiin purkkiin muutamassa päivässä. 

Tekstiä rakentaessa haluttiin biisiin mun omia ajatuksia. Olin tuolloin eronnut lähes 20v suhteesta ja minulla pyöri paljon päässä ajatus, että nyt kun sydän ja rakkaus on särkynyt, niin miten se toimii tulevissa suhteissa. Onko minun mahdollista kerätä särkyneen sydämen palaset kasaan ja jatkaa vanhalla opitulla, vai pitääkö mun mennä alkuun asti, kun niin pitkässä suhteessa oli oppinut tietynlaisen tavan olla ja rakastaa. Ja samalla pohdin onko joku uusi valmis odottamaan, että saan oman pään kuntoon ja olen valmis rakastumaan uudestaan. 

Kertsi ja säkeistöt siis tehtiin Tomin ja Iiron kanssa lähes kokonaan, mutta todettiin yhdessä, että tarvitsaan biisiin ammattilaisen kynää. Projektista innostui poikien tuttu sanoittaja Hanna Johde, joka teki lyhyellä varoitusajalla säkeistöihin huipputekstit ja viimeisteli kertsin sanat upeasti.”


Lasse Havu tähtää ensimmäiseen julkaisuun innokkaana ja valmistelee uutta musiikkia, jota on luvassa myöhemmin lisää.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
Universal Music Finland
+358 50 461 9818
veera.hjerppe@umusic.com

Lasse Havu somessa:
Instagram / TikTok

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…