LYYTI AVAA UUDEN ALBUMIKAAREN UNENOMAISELLA KESÄANTHEMILLA

Modernia ja lyyristä popmusiikkia tekevän Lyytin kaltaista ei ole toista. Johanna Kustannukselle vuonna 2022 kiinnitetty Lyyti on lyhyessä ajassa hurmannut niin yleisöt kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan. Viime vuonna julkaistu albumi Nousussa taas keräsi artistille yhteensä kolme Emma-ehdokkuutta, jonka lisäksi levyä tituleerattiin arvosteluissa yhdeksi vuoden parhaista kotimaisista julkaisuista.

Uusi albumikaari korkataan tänään julkaistulla kappaleella Seitsemän kukkaa. Kappaleen on tuottanut Lyytin yhtyeessä koskettimia soittava Antti Vuorenmaa. Lyyti kuvailee avaussingleä:

”’Seitsemän kukkaa’ on juhannustaika ja portti alkavaan keijukaiskesään. Se on täydellistä läsnäoloa ja hetkiin tarttumista, silmiin katsomista ja kätkettyjen merkkien lukemista. Ei vaihdeta numeroita, vaan poimitaan seitsemän kukkaa ja tavataan unessa…”

Lyytin mukaansatempaava, runonomainen ja notkea tulkintatapa erottuu edukseen ja tuo uusia oivalluksia joka kuuntelukerralla. Artisti on yhtyeensä kanssa kasvattanut mainetta myös häikäisevänä live-esiintyjänä, jonka heittäytymiskyky tekee jokaisesta keikasta ainutlaatuisen. Lyytin ylistystä kerännyt kakkosalbumi Toiveet ja helyt (2021) toi Lyytille ensimmäisen Emma-ehdokkuuden sekä Vuoden artistin tittelin (Indie Awards 2022).

Lyyti somessa:
Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Meri Timgren
meri.timgren@umusic.com
+358 50 5455770

Keikkamyynti:
Henri Tuunanen / Alt Agency
henri@altagency.fi
+358 50 4937465

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…