RAP-PIONEERI REKAMI SUOMEN DEF JAMILLE

Suomen Def Jamin rosteri kasvaa – KPC-kollektiivin perustajajäsen Rekami on labelin tuorein kiinnitys

2000-luvun alusta lähtien Suomen hiphop-kentällä vaikuttanut rap-artisti ja tuottaja Rekami täydentää Def Jam Recordings Finlandin rosteria. Jyväskyläläisen artistin tulevan albumin ensimmäinen single Kaikki menee julkaistaan 31.5. Kappaleelle saadaan myös Italiassa kuvattu musiikkivideo sunnuntaina 9.6.

“Def Jamille signaus oli juttu, jota tietyllä tavalla mietin jo vuonna 2021, jolloin myös tiputin Def Jamin nimen ‘Tekee mun päivän’ -albumilla. Nyt kun kaikki konkretisoitui, tämä myös mahdollistaa uudenlaisen lähtökohdan biisien ja albumikokonaisuuden tekoon. Uudet kuviot tuovat myös mukanaan tietynlaista positiivista painetta ja vastuuta hoitaa homma vielä paremmin kuin koskaan aiemmin, sillä Def Jamin merkityksen koko genrelle tietää kaikki”, artisti kommentoi.

Rekamin omien sanojen mukaan tänään julkaistu Kaikki menee -kappale on dramaattisesta tunnelmastaan huolimatta tehty kieli poskessa. Kappale on yhdistelmä jatkuvaa onnistumisputkea sekä tilanteiden äkillistä suistumista raiteiltaan, eli ilmaisu kaikki menee pätee niin hyvissä kuin huonoissa tilantessa.

”Rekami on tehnyt jo pitkään upeaa pioneerityötä Jyväskylän rap-skenen eteen ja koko KPC-kollektiivin rakentamisessa. Hän on ehdottomasti artisti, joka hengittää Def Jamin DNA:ta. Rekami on edistänyt uraansa omaehtoisesti jo pitkään, ja on hienoa nähdä, miten hän on valmis laajentamaan tiimiään ja kokeilemaan uusia asioita. On kunnia saada Rekami mukaan Suomen Def Jamin rosteriin”, kommentoi Rekamin A&R Cherif Cissokho

Pihlderberg-levymerkin ja KPC-kollektiivin perustajajäsen Rekami on tullut tunnetuksi niin räppärinä kuin monipuolisena tuottajanakin. Hän on tuottanut muun muassa viime kuussa julkaistun kriitikoiden ylistämän M.A:n debyyttilevyn Liminaalitila, sekä tehnyt paljon yhteistyötä myös kansainvälisten artistien kanssa. Edellisen sooloalbuminsa Pianotunnit Rekami julkaisi viime vuoden toukokuussa.

Def Jam Recordings Finlandin rosteriin kuuluvat tällä hetkellä Suomen menestyneimpiin naisartisteihin lukeutuva Evelina, kotimaista hiphop-kenttää merkittävästi muovanneesta KPC-kollektiivista tutut räppärit Lyttä ja Axel Kala sekä rap-tulokas Slani.

Rekami somessa:
Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelut:
Johanna Lanerva
johanna.lanerva@umusic.com
+358 50 403 2998

Takaisin uutisiin

Uutisia

BÄMÄ JA PILVI HÄMÄLÄINEN YHDISTIVÄT VOIMANSA

Lopputuloksena kesähitiltä kuulostava Anna rakas (raju hetki) -single, joka tuo Nisa Sorayan klassikon tähän päivään Viime vuonna läpimurron tehnyt BÄMÄ-yhtye…

KOTITEOLLISUUS SUSIRAJALLA

Kotiteollisuuden uusi single Susirajalla on ulkona, albumi saadaan syyskuun lopussa Suomirockin kovimpaan kärkeen kuuluva Kotiteollisuus on julkaissut uuden, ärhäkkään singlen Susirajalla.…

JUHANA HAUKKALALTA TREFFI-ILMOITUS KAPPALEEN MUODOSSA

Juhana Haukkalan uusi single on tanssittava juhannuskappale – Kuuntele viihdyttävä Norppa kivellä täältä! Viime keväänä Universalille kiinnitetty pohjanmaalaisartisti Juhana Haukkala julkaisi tänään tarttuvan…