MONIPUOLISELTA MUSIIKINTEKIJÄ NELLI MILANILTA KAKSIOSAINEN ALBUMI

Monipuolinen musiikintekijä ja tuottaja Nelli Milan julkaisee kaksiosaisen albuminsa ensimmäisen osan Levottomat Luut I

Oulu – Helsinki – Berliini -akselilla vaikuttava laulaja-lauluntekijä/tuottaja Nelli Milan on kehittänyt musiikillista suuntaansa alkaen bändivetoisesta indieilmaisusta omaehtoiseen poppiin ja elektronisen musiikin tuotantoihin. Kehityskulku on kuultavissa tulevalla kaksiosaisella albumilla, josta syksyn aikana saadaan ensin ulos ensin housevaikutteinen Levottomat luut I. Ensi vuonna se saa jatkoa popimmasta Levottomat luut II -osasta. Levottomien Luiden ensimmäisestä osasta on jo antanut esimakua sinkkuirroitus, discohousepläjäys Massii ft. F. Biisiin julkaistiin myös video, jolla ovat mukana molemmat artistit ja vogue/queer art-duo Amanda & Lydia.

Nelli kertoo tekemisestään: ”Tuottajuuden myötä konemusiikkivaikutteet hiipivät luontaisesti osaksi musiikillista ilmaisuaniOlen ravannut reivibileissä Suomessa, muualla Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa tasaiseen tahtiin viimeisen 10 vuoden aikana. Pitkään pidin sen tiukasti “harrastuksena” enkä halunnut päästää vaikutteita läpi omaan musaan. Kun kolme vuotta sitten päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja opetella tuottamaan musiikkia itse, niin vaikutteet kuitenkin purskahtivat kyselemättä läpi.

Opiskeluvaiheessa en suodattanut yhtään ja tasabiitti sieltä tuli luonnostaan. House-, tekno- ja jossain vaiheessa myös trancevaikutteiset trackit ja tanssipoljennon toimivuus kiehtoivat ja veivät mukanaan. Sittemmin olen kuunnellut eri genrejä ihan uudella korvalla, opetellut ja hakenut sitä itselle luontaisinta coctailia omaan ilmaisuun. Kaksi vuotta sitten julkaistu ep oli roiskaisu teknon suuntaan, mutta tällä uudella halusin keskittyä vähän pehmeämpään, housempaan soundiin, joka toivottavasti saa pyllyt pyörimään! Mulla oli ainakin ihan sairaan hauskaa ja hyvät bileet tätä tehdessä.

Albumikokonaisuuden löyhä teema on eskapismi ja sen syyt ja koetin tavoittaa sillä jonkinlaista sukupolvikokemusta. Karkeasti eriteltynä tää ensimmäinen osa pureutuu siihen eskapismiin ja keväällä ilmestyvä toinen osa syihin.

Toivottavasti myös keikkailu saa jatkoa pian! Nellin ja Rosa Julesin elektroliveduo muodostui jo todella toimivaksi keikkakonseptiksi ennen pandemiaa ja uudet biisit odottavat nyt pääsyä keikkasettiin.

Seuraa Nelli Milania:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
Universal Music Oy
+358 40 50 88 190
satu.snellman@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

VESTERINEN YHTYEINEEN JULKAISI TÄNÄÄN LIVELEVYN JA ESIINTYY ILLALLA THE VOICE OF FINLANDIN SUORASSA LÄHETYKSESSÄ

Viime vuonna julkaistu studioalbumi Hetken ikuinen on ylittänyt kultarajan Valtavaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen on julkaissut livelevyn Hetken, ikuisesti, elävänä! CD:nä ja digitaalisesti. Albumin…

TOMI SAARIOLTA ODOTETTUA UUTTA MUSIIKKIA

Kuuntele tänään julkaistu uusi single Unissakävelijä tästä Valovoimainen uuden sukupolven pop-artisti Tomi Saario julkaisee tänään odotettua uutta musiikkia. Viime vuonna suomenkielisen soolouransa startannut Saario…

MIKAEL GABRIELIN JA NUBLUN YHTEISTYÖ JATKUU

UMK:ssa vuoden menestyksekkäästi käynnistänyt kaksikko jatkaa yhteisen musiikin julkaisua – kuuntele uusi single Yao Ming täältä! Kultaa striimanneella Vox Populi -hitillään UMK:ssa kolmanneksi…